Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на трънското село Ездимирци не позволиха добив на инертни материали в района

Снимка: БГНЕС

Жители на трънското село Ездимирци не позволиха на строителна фирма да добива инертни материали в района на населеното място, преди да представи необходимите за целта разрешителни.

Машините копаели в района на бившата кариера, а добитият материал бил предназначен за ремонта на моста в местността Секирица край Трън, каза кметският наместник Петър Петров. За да спрат тежката техника, той и хората от селото препречили пътя на багера с личните си автомобили.

Местните жители са категорични, че няма да допуснат машините. За проблема кметският наместник е уведомил кмета на Трън, подал е сигнал и на тел. 112.

„Положението беше нетърпимо. Отпратих ги, те дойдоха отново и тогава направихме блокада. Знам колко е важен ремонтът на моста, но законът си е закон”, каза Петров.

От РИОСВ - Перник съобщиха, че сигнал е получен и при тях, но е препратен в Министерството на икономиката, тъй като не е от тяхната компетентност. 

Ремонтът на моста край Трън започна в началото на месеца. Реконструкцията се налага след тежкия пътно-транспортен инцидент със сръбски ТИР през ноември миналата година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!