Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на големите инфраструктурни проекти на Варна е причина за забавянето на много автобуси на градския транспорт

Снимка: Радио Варна

Реализацията на големите инфраструктурни проекти на Варна, сред които е и транзитният булевард „Васил Левски“, който трябва да изведе трафика от центъра на града, причини забавяне на автобусите по по-голямата част от линиите на градския транспорт и предизвиква недоволството на варненци.

Шефът на градския транспорт Злати Златев коментира пред кореспондента на БНР в морската столица, че фирмата търпи загуби, защото хората започват да търсят алтернативи – велосипеди или автомобили:

„Има огромни задръствания. Бихме могли да спазваме разписания, ако имахме, примерно, бус ленти, които да са отделени само за нашите автобуси… Минах с колата си през целия град вчера. От Градска болница до Проектантска организация го минах за 19 минути, а е някъде около 800 м. Това го давам като пример. Просто ние нямаме възможност да спазваме никакво разписание, защото оставаме в тапите. Имаме 95 автобуса с климатик. Останалите 65 са стари – купени около 2008 г. Има и от 1992 година. Всеки ден излизат по 130-135 автобуса. Значи има 40 автобуса, които трябва да се движат някъде. Не ги пускаме на една и съща линия, за да не товарим си едни и същи хора“.

Репортажа на Даниела Стойнова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени