Йелоуджакетс, Лусиана Суза, Арк трио, Брад Мелдау

Йелоуджакетс - част от плаката за гостуването им у нас през 2016 г.
Снимка: Sofia Live Club

Предлагам на вниманието Ви избрани пиеси от три силни продукции, появили се през 2018 година: албумът на Брад Мелдау трио с будещо любопитство, запомнящо се име „Сиймър, чети конституцията!“, компакт дискът Arc Trio на едноименното „Арк трио“ и продукцията на любимия квартет „Йелоуджакетс“ (Yellowjackets/ Raising Our Voice /Издигайки  гласа ни) – заглавие, което носи недвусмислен подтекст: албумът е създаден от „Йелоуджакетс“ заедно с бразилската певица Лусиана Суза (Luciana Souza).
В триото на пианиста Брад Мелдау са Лари Гренадие (Larry Grenadier) – бас и Джеф Балард  (Jeff Ballard) – барабани; „Йелоуджакетс“ са в състав: Ръсел Феранте (Russell Ferante) – пиано и клавишни, Боб Минцър (Bob Mintzer) – саксофон, Бил Кенеди (Bill Kennedy) – барабани и младият басист Дейн Алдерсън (Dane Alderson), вписал се напълно в стилистиката на „Йелоуджакетс“ и титулярите – класици.
Загадъчното за мнозина „Арк трио“ съчетава уменията на пианиста-авангардист Скот Кинси (Scott Kinsey), басиста и дългогодишен член на „Йелоуджакетс“ Джими Хаслип  (Jimmy Haslip), забележителния унгарски барабанист Герго Борлай (Gergo Borlai). Продукцията Arc Trio се появи малко след като Скот Кинси гостува за пръв път в България и поднесе на публиката изумителен концерт в София Лайв клуб, заедно с колегите си от квартета Human Element: Gary Novak, Matthew Garrison и Arto Tuncboyacian.

Не пропускайте „Джаз клуб“ на 8 ноември, четвъртък от 23.00 ч. по програма „Христо Ботев“.

Още от категорията

Цигуларката Лия Петрова пристигна за концерт със Софийската филхармония

На 22 ноември от 19 часа в зала "България" Софийската филхармония ще се представи под палката на големия финландски диригент и педагог Йорма Панула, а солистки ще бъдат две млади, красиви и талантливи изпълнителки - Лия Петрова, която ще свири соловата партия в Концерт за цигулка и оркестър №1 от Сергей Прокофиев, и певицата Мария Радоева, на която е..

обновено на 22.11.18 в 12:22
Ениа

Ениа

Нежният ангелски глас на Ениа няма как да остане незабелязан. Въздушни вокали, които плуват в море от електронни звуци – така може да се опише гласът й. Макар че тя изгря на световната музикална сцена преди доста години, днес в "Звукови хроники" аз, Сибила Лилова, реших да чуем някои от емблематичните за ирландката песни. Ениа е родена в музикално..

публикувано на 22.11.18 в 09:05

Концертът "Виртуозите" - акцент в Новогодишния музикален фестивал

„Музиката е енергия“ е мотото на 32-ия новогодишен музикален фестивал, който ще се проведе от 5 декември до 1 януари в НДК. Той се посвещава на 70-а годишнина от рождението на композитора Емил Чакъров. Акцент в Новогодишния музикален фестивал в НДК е симфоничният концерт „Виртуозите“, който ще се състои на 14 декември в зала 1. Солисти са цигуларят..

публикувано на 21.11.18 в 16:20
проф. Ангел Станков

Цигуларят Ангел Станков на 70 с ефектна програма и истории за гостуването на Сарасате в София

Увлекателен разказвач, проф. Ангел Станков е чудесен събеседник. Гостува в сутрешното ни Радиокафе във връзка с поредния концерт, който отбелязва неговата 70-годишнина - на 21 ноември с оркестъра на Музикалната академия. " Точно този е много важен за мен, защото докато бях заместник-ректор на Консерваторията, аз отговарях за този оркестър,..

публикувано на 21.11.18 в 15:00
Лукас Маскиано

Лукас Маскиано ще изнесе серия акустични концерти у нас

Аржентинският музикант Лукас Маскиано ще има поредица от акустични концерти в няколко града на България – София, Пловдив, Бургас, Варна, Козлодуй.  "Преди една година бях в Козлодуй и установихме много добър контакт с публиката, харесахме ги и отново ще се върнем там", разказа той в  предаването "Преди всички". "Ще представя песните, които вече..

публикувано на 21.11.18 в 11:14

Тандемът Теодосий Спасов и Иван Шопов обединиха талант за пореден път в новия проект " InFusion"

На 24-ти ноември в "Пространство 108" в София с концерт ще бъде отбелязана премиерата на най- новия проект на етно- джаз музиканта Теодосий Спасов и Иван Шопов- програминг и китара. InFusion (Вливане) е заглавието, на този истински космополитен и вдъхновен от световното културно многообразие албум.  Особеното в този проект е, че  в записите на всички..

публикувано на 20.11.18 в 16:33

Камен Чанев: „Аз съм обикновен човек, който обича работата си”

Тази вечер е второто представление на „Палячи” – съвместна продукция на Старозагорската опера и цирк „Балкански”. В ролята на Канио гостува Камен Чанев, един от най-забележителните български тенори. След 25 години на оперната сцена, репертоар от над 30 главни роли и успешни спектакли в най-известните оперни театри по света, Камен Чанев..

публикувано на 20.11.18 в 12:15