Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи са арестувани в Турция за кражби от банкомати

Петима български граждани са били арестувани вчера в Турция за поставяне на скимиращи устройства на банкомати, съобщават местни медии. След задържането им у тях са били открити множество скимиращи устройства и бели пластини за копиране на карти.

Българските граждани са поставили устройства за записване на данните от банкомати на три различни банки, разположени на оживени места, включително край метрото в Бурса. От отдела за киберпрестъпления на полицията в града сочат, че заподозрените са успели да копират информацията от банковите карти на множество хора.

Задържаните са били разкрити благодарение на записите от охранителни камери, на които полицаите забелязали българска банкова карта. Разследващите проверили хотелите в града и са установили къде тя е била използвана. Притежателят ѝ бил отседнал заедно с другите четирима души в местен хотел.

Петимата българи са били арестувани по-късно в град Ескишехир, разположен между Истанбул и Анкара.Турските служби са наблюдавали престъпната група в продължение на шест месеца, през които тя е “гастролирала“в градовете Ескишехир, Коджаели, Сакария и Чорум.

Прокуратурата е поискала от съда задържане на заподозрените по обвинения в злоупотреба с дебитни и кредитни карти.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна