Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трето заседание в Кипър по иска за обявяване в несъстоятелност на застрахователното дружество "Олимпик"

На трето заседание се явява днес в Окръжния съд в Никозия застрахователното дружество „Олимпик” по иска за обявяването му в несъстоятелност.

Днес се очаква решението на съдия Ангелос Давид по възражението, обявено на предишното заседание на 17 октомври от сравнително малък кредитор на „Олимпик”. Транспортната компания от Лимасол „Експрес-гараж“ ООД оспори продължаването на самата процедура за обявяване на дружеството в несъстоятелност и кандидатурата за постоянен ликвидатор. Така тя удължи самия процес, решението от който засяга над 200 000 клиенти на „Олимпик” в България.

Ако няма други пречки, очаква се на днешното заседание да се стигне до решение, като самото му произнасяне може да е няколко дни по-късно. Съдът също така трябва да назначи постоянен ликвидатор. За такъв кипърският Гаранционен фонд, като най-голям кредитор на застрахователната компания, предложи досегашния временен ликвидатор Павлос Накузи.

Едва след като съдебното решение за обявяване на „Олимпик” в ликвидация бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър, започва да тече 35-дневният срок за подаване на исковете от засегнатите клиенти. Дължимите плащания ще бъдат направени в края на ликвидацията, когато е ясна цялата картина на активите на компанията и сумата от подадените искове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна