Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков в топ 3 за "Олимпиакос" при победата над "Макаби"

Везенков завърши с 8 точки и 7 борби при третата победа на "Олимпиакос" в Евролигата.
Снимка: olympiacosbc.gr/

Българският национал Александър Везенков направи добър мач и помогна на гръцкия "Олимпиакос" да спечели с 88:80 (45:35) срещу гостуващия "Макаби" (Тел Авив) в срещата от четвъртия кръг на баскетболната Евролига.

Везенков записа 7 точки, 8 борби и 2 асистенции за 18:33 минути на полето и беше с трети най-добър индекс на полезно действие в състава на гърците. 

Най-резултатен за успеха беше капитанът Василис Спанулис с 16 точки, а с 15 точки допринесе френският нападател Аксел Тупан. За израелците най-добър беше ДеАндре Кейн с 22 точки.

"Макаби" имаше предимство в началото, но след серия от 11 безответни точки "Олимпиакос" дръпна с 29:24 в третата минута на втората четвърт и до края контролираше мача, за да запише третата си победа за сезона.

Защитаващият титлата си "Реал" (Мадрид) разгроми гостуващия "Будучност" (Подгорица) с 89:55 (44:31) и стана първият отбор с четири победи през кампанията.

Антъни Рандолф и Джейсий Керъл завършиха с по 11 точки за испанците, а Еди Таварес допринесе с 10 точки, 14 борби и 3 блока.

Неманя Гордич с 13 точки беше най-резултатен за черногорците, които допуснаха четвърто поредно поражение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени