Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров загуби на двойки, ще играе срещу Баутиста Агут на единично

Димитров и Фонини отпаднаха на двойки.

Григор Димитров и партньорът му на двойки Фабио Фонини от Италия отпаднаха в първия кръг при дуетите на „Мастърс 1000“ турнира по тенис в зала в Париж.

Те отстъпиха на опитните Жан-Жулиен Ройер (Холандия) и Хориа Текъу (Румъния) с 6:7(3). 4:6.

В първата част двата тандема си размениха по два пробива. Димитров и Фонини направиха трети брейк за 5:4 пробив. След това Гришо сервираше за спечелване на сета, но се стигна до рибрейк след негова двойна грешка. Стигна се до тайбрек. В него българинът и италианецът поведоха с 2:0 точки, но до края на дългия гейм спечелиха само още една.

Ройер и Текъу пробиха в началото на втората част.Те поведоха с 4:1 след нов брейк при двойна грешка на Фонини. След печеливш ретур на Димитров резултатът стана 3:5. При 5:4 холандецът и румънецът сервираха за победата. Те стигнаха до два мачбола при 40:30 и реализираха още първия.

Стана ясен и първият съперник на Григор на единично в Париж. Във втори кръг поставеният под №9 в схемата българин ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут. Испанецът се наложи над Стийв Джонсън от Съединените щати с 6:4, 7:6(2).

Григор води с 3-2 победи срещу този съперник. За последно те се срещнаха през 2017 година в Пекин, където хасковлията спечели със 7:6(5), 4:6, 6:2.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени