Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лопетеги благодари на клуба и футболистите на тръгване от "Реал"

Лопетеги не успя да изкара един сезон в "Реал".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

''Искам да благодаря на клуба за възможността, която ми даде и за шанса, който имах да работя в най-големия отбор в света. Също така искам да благодаря и на играчите за усилията, които положиха под мое ръководство", заяви вече бившият старши треньор на "Реал" (Мадрид) Хулен Лопетеги пред испанската агенция ЕФЕ. 

Късно снощи Бордът на "Реал" реши да го уволни, като член на управата заяви, че ''е неприемливо отбор с 8 номинирани играчи за "Златната топка" да се намира на 9-о място в Примера и да регистрира такива резултати. Бордът смята, че има огромна разлика между класата на отбора и резултатите, които той постига на терена''. 

Временен треньор на "Реал" ще бъде аржентинецът Сантяго Солари, който досега тренираше младежкия отбор.

''Ние знаем, че резултатите са важни за бъдещето на един треньор. Но решението вече е взето, а ние трябва възможно най-скоро да се върнем на правилния път, защото голяма част от сезона вече изтече", заяви Серхио Рамос, капитан на тима.

Лопетеги става и най-малко задържалият се треньор в ерата на управление на Флорентино Перес, въпреки че рекордът изобщо се държи от Вандерлей Люксембурго. Бразилската легенда изкара през 2005-а година едва 340 дни начело, но беше назначен в края на предишния сезон и има голям период ваканция, в която номинално се водеше на работа. Бившият капитан на Испания Хосе Антонио Камачо има 117 дни начело на тима.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна