Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят се инвеститори в новоизграждащата се индустриална зона на Сливен

Снимка: БГНЕС

Самолетостроене, производство на авиочасти или електроавтомобили ще бъдат на фокус при търсенето на инвеститори в новоизграждащата се индустриална зона на Сливен. Това обяви Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, след като подписа меморандум за сътрудничество с кмета на Сливен Стефан Радев. Той каза, че този тип бизнеси, са на фокус на Министерство на икономиката и Агенцията за инвестиции.

"Търсените от агенцията инвеститори ще трябва да отговарят на минималните изисквания за размер на вложенията. Условието е те да инвестират над пет милиона в рамките от три до пет години и да бъдат осигурени минимум 100-150 работни места", каза Янев.

"Вероятно може да се фокусираме и върху сфери като самолетостроене или някои части от самолети или пък автомобилна индустрия. Вероятно може да търсим и привличането на инвеститор във високите технологии".

Кметът Стефан Радев обяви, че на фона на рекордно ниската безработица в областта желаните инвеститори ще бъдат тези, които дават високи заплати.

"Очакванията са нагоре, но ни трябва производство и бизнеси, които могат да плащат тези високи заплати."

Радев каза още, че вече е изготвен ПУП на новата индустриална зона и в момента върви неговото съгласуване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени