Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Андреев е вече четвърти в света

Адриан Андреев е вече четвърти в света.
Снимка: ITF

Адриан Андреев е четвърти в новото издание на световната ранглиста при юношите. Младата надежда на българския тенис спечели бронзов медал на Мастърса в Ченду, Китай, и прибави 320 точки към актива си. Така той изравни най-доброто си постижение в класацията.

Така Адриан има в момента 2123.75 точки. Пред него са само №1 в световната ранглиста Чун Цън от Китайско Тайпе, №2 е олимпийския шампион Юго Гастон от Франция и №3 Себастиан Баес от Аржентина. От началото на следващата година от класацията ще бъдат извадени Гастон и Баес, които навършват 18 годишна възраст. Така Андреев може да се изкачи на втора позиция.

До края на този сезон 17-годишният софиянец има да защитава 280 точки от турнира "Еди Хер". През миналата кампания Адриан спечели титлите на единично и на двойки на турнира "Еди Хер" във Флорида. Андреев ще участва и на турнира за юноши "Ориндж Боул", който е от най-високата категория "А" в календара на ITF.

Андреев се представя изключително силно през 2018 година. Освен бронзовото отличие от финалния "Мастърс" на най-добрите осем юноши, той стана европейски вицешампион, спечели титлата на двойки на US Open и завоюва сребърен медал на младежката олимпиада. 

Той стана първият български тенисист, който участва на младежка олимпиада и също така първият, който се класира за Мастърса на осемте най-добри в света до 18 г. През месец май Адриан спечели турнира в Милано от най-високата категория „А".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна