Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова: Нови 7 училищни физкултурни салона ще бъдат изградени през 2019-а в София

Снимка: БГНЕС

Нови 7 училищни физкултурни салона ще бъдат изградени в столицата догодина, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Общината ще инвестира 4 милиона и 600 хиляди лева в построяването и реконструкцията на спортни зали към училищата.

Столичната община си постави за цел до 2 години всички училища в града да имат спортни зали, подчерта кметът при проверка на изграждането на физкултурния салон към 149 СУ "Иван Хаджийски" в район Овча купел:

"Преди 30 години заедно с основната сграда са започнали да строят физкултурен салон. Той беше изоставен и тук хората от квартала бяха изключително притеснени от гледката и опасностите, които крие всичко това. За съжаление такива изоставени сгради не бяха една или две в София - говоря за общински сгради към училища".

През следващата година Столична община ще увеличи бюджета, предвиден за подобряване на спортната инфраструктура с един милион лева:

"Подготвихме инвестиционни проекти за изграждане на модерни мултифункционални спортни зали в дворове на училища, в които има място за тях. Следващият етап от нашите усилия ще бъде насочен към това да изградим такива зали, за да имат децата много повече възможности за спорт".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна