Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова предлага да бъде създаден консултативен съвет за дигитализация в туризма

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова предложи да бъде създаден консултативен съвет за дигитализация в туризма. Основната цел на съвета ще бъде създаването на стратегия за дигитализация в сектора.

Това ще бъде постоянно действащ орган към министъра на туризма по аналогия с Консултативния съвет за кадрите в туризма, каза Ангелкова. Тя участва в конференцията „Дигитална трансформация в туризма“, организирана от Националния борд по туризъм. Скоро ще бъдат изпратени покани до бранша, който да излъчи свои представители за участие в съвета.

Министър Ангелкова посочи функциите:

„За да имаме един непрекъснат мониторинг на световните тенденции и съветът да обсъжда и да предлага на министъра на туризма новостите, които следва да бъдат въведени както в националната реклама с оглед дигиталния маркетинг и реклама, така и разбира се, ако са необходими законодателни промени".

На 15-и ноември ведомството ще представи нова електронна услуга за бизнеса:

„Ще бъдем първата администрация, която ще представи ползването на електронни услуги - освен с електронен подпис и с лицево разпознаване. В рамките на три минути е първоначалната регистрация. След това може да заявите промяна, при която данните постъпват автоматично в Главна дирекция „Туристическа политика“.

БНР е медиен партньор на конференцията „Дигитална трансформация в туризма".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна