Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: Жертвите на трафик и експлоатация ще получават обезщетение от имуществото на виновника

Цветан Цветанов на конференцията за трафик на хора.
Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието разработва наредба към антикорупционния закон, която да позволи на жертвите на трафик и експлоатация да получават обезщетение от отнетото имущество и финанси на осъдения, причинил им тормоза. Това съобщи във Велико Търново Цветан Цветанов, който участва в конференция за трафика на хора.

Целта е да се разработят правилата, по които жертвата чрез механизмите на държавата да бъде обезщетена, обясни Цветанов:

"Да може действително средствата, които държавата отнема, да можем да изработим този механизъм, който да гарантира, че действително ще се получава това обезщетение, а съдът е този, който ще определя каква да бъде тази сума".

Управляващото мнозинство е стабилно. Не предстои предоговаряне на коалиционното споразумение, посочи още Цветанов:

"На срещите, които правим на коалиционен съвет, ние отчитаме напредъка по изпълнение на управленската ни програма. Към настоящия момент нямаме никакво различие и нямаме никакво отстъпление от поетите ангажименти. Знаем, че средната работна заплата в края на управленския мандат трябва да бъде 1500 лева. 650 лева трябва да бъде минималната заплата". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна