Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Койна Русева играе в пиесата "Специални поводи" в Младежкия театър

Актрисата Койна Русева играе в ново представление в Младежкия театър  - "Специални поводи". В предаването "Хоризонт за вас" тя разказа за пиесата:

С двама колеги сме на сцената. Пиесата е камерна, но в Младежкия театър се играе на голяма сцена. С Димитър Баненкин си партнирам на сцената. Бърдард Слейт е авторът , а режисьор е Петър Кауков. 

Аз мисля, че се получи едно много приятно за игра представление и понеже е премиерно, залите са пълни. Надявам се така да бъде и за в бъдеще, защото пиесата се занимава с проблемите на бита, с проблемите на взаимоотношенията ми в ежедневието и мисля, че хората това ги вълнува.

Авторът много фино и много тарикатски, о, не е добре тази дума, е извел тези взаимоотношения с пиковете, със спадовете, с хубавите и с лошите страни на една връзка, на една семейна двойка. Една семейна двойка , с цялата гама от взаимоотношения, може да им се случат всякакви неща, откъде тръгват, през какво минават и докъде стигат за едни 15 години."

Койна Русева отговори и на въпроса защо, според нея,  семействата се разпадат:

"Аз съм чувала мнения на по-възрастни хора, малко по-мъдри от нас, които са казвали: "Едно време, когато имахме проблем в семейството, го решавахме тихо, кротко, вътре в самото семейство", а сега, когато има проблем, хората не сее занимават с това да го решават, а прост прекратяват всякакви взаимоотношения. Може би е въпрос на живеенето, на годината, в която живеем, на века, не знам. Според мен в по-хубаво да се опитваме да решаваме проблемите, но не на всеки му издържа нервната система. 

Светът напредва технологично, но човекът като човек не напредва, той си остава човек, и ако осъзнаем това, ще се опитваме да си решаваме проблемите, а не прост да ги прекратяваме и да търсим нови взаимоотношения."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна