Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"24 часа" предлага първото интервю на израелския премиер Бенямин Нетаняху за българска медия. "Очаквам България да премести посолството си в Ерусалим", заявява той. Управляващият вече 13 години Израел прогнозира, че в бъдеще икономиката ще се промени драстично и ще е базирана на знанието и науката.

Според официален отчет за разходите до 30 юни от европредседателството ни са останали "торба пари". Това е водещо заглавие на първата страница на "Труд". Има още над 38 милиона лева от отпуснатите от правителството пари.

За последните две години 82 на сто от българските филми са излезли в чужбина, информира "Монитор". Киното ни навлиза на китайския пазар, обръща се и към платформите за видео по заявка. Все още обаче детските филми не са успели да придобият популярност зад граница.

"Сърбия арестува четирима за далавери с паспорти", пише "Телеграф". Те задвижили схемата преди две години. Лекар и общинар издавали фалшиви удостоверения за произход.

Темата на съботния очерк на "24 часа" е "Мистерията на българската средна класа". Според песимистите тя обхваща 400 хиляди души, според оптимистите - над два милиона. Цитиран е депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, който смята, че за да изчезне терминът "работещи бедни", е необходимо държавата да стимулира бизнеса да инвестира в персонал и технологии.

Защо никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти, пояснява "Сега". Френски милионер подчертава, че кредитната карта е най-лошата инвестиция заради високата й лихва. Все пак, според него, ако се използва разумно, кредитната карта може да изгради добра кредитна история на притежателя си.

В съботния си брой "Сега" разказва за най-южната испанска провинция Андалусия. Там е трикилометровото трасе "Пътеката на краля", доскоро смятано за един от най-опасните туристически маршрути. В провинцията са и популярните градове Кордоба, Гранада, Малага.

Любимата на много българи певица Маргарита Хранова споделя в интервю за "Телеграф" "45 години кариера не са малко, но не стигат". Тя ще отбележи годишнината с концерт в НДК на 13 ноември.

Още една любимка на публиката от десетилетия - Йорданка Кузманова, отбелязва дълъг сценичен живот. 80-годишната актриса е почетена от вестник "Монитор". Тя ще отбележи годишнината с представление на спектакъла "Обичам".

"Болестите са от лошо хранене, липса на движение, мрачни мисли и безверие", казва, в интервю за "Труд", руската лечителка Людмила Ким, последователка на пророчицата Ванга.

Днешният брой на вестника предлага анализи за връзката между зодията и храненето. За една от любимите ни сезонни храни - патладжана, д-р Людмила Емилова съветва да консумираме с мярка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени