Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономистът Стоян Панчев се обяви за намаляване на ДДС


За намаляване на данъка върху добавената стойност се обяви в интервю за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" председателят на Българското либертарианско общество Стоян Панчев. По думите му по този начин ще се отговори на проблемите на инвеститорите:

„По-добрият отговор е да намалим цялостно ДДС. Но ако има и намаляване на определен тип стоки и услуги, отново е по-добре отколкото да задържаме на това ниво, което имаме сега“.

Стоян Панчев се обяви и за намаляване на осигуровките и предупреди, че и правителственият бюджет, и алтернативният бюджет на БСП няма да доведат до необходимите реформи в страната.

„Нямаме десен бюджет в случая. Имаме едно надцакване кой от двата е по-ляв. Дори самите синдикати казаха, че сегашният правителствен бюджет бил чудесен. Това трябва да ни показва, че нещо е твърде сбъркано вътре в него“.

От дейността на правителството в този бюджет не виждам политика, която може да доведе до покачване на доходите, отбеляза икономистът и добави: "Тук става въпрос за класическо преразпределение от едни към други".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!