Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович и Федерер водачи на групите в Лондон

2
Снимка: АТР

Новият световен номер 1 Новак Джокович попадна в група "Гуга Кюртен" заедно с номер 3 Александър Зверев, номер 4 Марин Чилич и номер 8 Джон Иснър на Мастърса в Лондон, стана ясно от тегления жребий в понеделник.

Петкратният шампион в Лондон се върна на първата позиция в ранглистата при мъжете и ще завърши за пети път в кариерата си като номер 1, след като Рафаел Надал се отказа от финалите на ATP поради травма на корема и предстояща операция на десния глезен.

Неговото място ще бъде заето от американеца Джон Иснър, който по-рано спечели дебютната си титла на Мастърс 1000 в Маями. Другите двама, които попълват групата са Александър Зверев и Марин Чилич.

Джокович започва участие в зала "О2" в понеделник, 12 ноември, с двубой срещу Иснър от 22 часа наше време. Преди това ще играят .Зверев и Чилич.

В другата група "Лейтън Хюит" водач е Роджър Федерер. Компания на шесткратния шампион в турнира правят още номер 4 Кевин Андерсън, номер 6 Доминик Тийм и номер 7 в схемата Кей Нишикори. Японецът ще играе на мястото на контузения Хуан Мартин дел Потро. 
Снимка

В ранния мач в неделя, 11 ноември, от 16 часа ще играят Андерсън и Тийм, а от 22 часа се срещат Федерер и Нишикори.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна