Тази вечер в Музикалния театър

Варна кани София "Да пее под дъжда"

Сигурно сте гледали онзи прекрасен филм от 50-те години на 20 век "I'm Singing in the Rain" с блестящия Джийн Кели, прекрасната Деби Рейнолдс и Доналд О'Конър - филм, който може веднага да ви направи щастливи, просто ей-така. Същото се получава и с мюзикъла "Да пееш под дъжда", с който Варненският оперен театър гостува в София. Постановката на Борис Панкин бе показана предпремиерно на Великденския фестивал във Варна, после - вече голямата премиера - на международния фестивал "Варненско лято", и после отново и отново. И винаги залите са пълни, и хората излизат след спектакъла щастливи. 


Цялата тази щастлива и слънчева атмосфера донесе в студиото ни и една от дамите в екипа - Лилия Илиева, която гостува в сутрешното ни "Радиокафе". Красива, лъчезарна, непосредствена, талантлива - такава е тя. Родена във Варна, била е на 6, когато майка й малко на шега я завежда на прослушване във Варненската детска опера. Приемат я, и както самата Лилия обясни с усмивка, "там влезеш ли, няма излизане, става ти като дом". На 7 получава първата си роля в спектакъла "Лили на морското дъно", където играя .... "водорасло, част от планктона" (споделено със смях). И продължава да пее, а също и да танцува. Затова може би се чувства толкова добре днес в различни мюзикъли.

Лилия ИлиеваБлагодарна е на всички по пътя й, които са й помагали и са я насочвали. Завършва Музикалната академия в София с оперно пеене в класа на проф. Нико Исаков. Миналата година е една от щастливките, които печелят след конкурс специализация за Дома на Борис Христов в Рим. След това пък печели и първия конкурс за мюзикъл и оперета към Музикалната академия в София, където в журито са Маряна Арсенова и Юли Дамянов, тоест директора и главния диригент на Музикалния театър в София. Явно толкова са я харесали, че веднага й предлагат роля - при това в царицата на оперетите "Царицата на чардаша", където съвсем скоро пак ще може да я види софийската публика.

А в "Да пееш под дъжда" Лилия Илиева има щастието и привилегията да си партнира с Орлин Горанов и Мариян Бачев, "както и целия останал екип прекрасни колеги и приятели като Сребрина Соколова, която играе другата главна героиня, абсолютен контрапункт на моя образ". Всъщност Лилия се превъплъщава в Кати Селдън. Ако искате да я видите и чуете, ако ви се гледа щастлив спектакъл, елате тази вечер в Музикалния театър в София - а преди това чуйте цялото интервю с Лилия Илиева.
 


Още от категорията

Цигуларката Лия Петрова пристигна за концерт със Софийската филхармония

На 22 ноември от 19 часа в зала "България" Софийската филхармония ще се представи под палката на големия финландски диригент и педагог Йорма Панула, а солистки ще бъдат две млади, красиви и талантливи изпълнителки - Лия Петрова, която ще свири соловата партия в Концерт за цигулка и оркестър №1 от Сергей Прокофиев, и певицата Мария Радоева, на която е..

обновено на 22.11.18 в 12:22
Ениа

Ениа

Нежният ангелски глас на Ениа няма как да остане незабелязан. Въздушни вокали, които плуват в море от електронни звуци – така може да се опише гласът й. Макар че тя изгря на световната музикална сцена преди доста години, днес в "Звукови хроники" аз, Сибила Лилова, реших да чуем някои от емблематичните за ирландката песни. Ениа е родена в музикално..

публикувано на 22.11.18 в 09:05

Концертът "Виртуозите" - акцент в Новогодишния музикален фестивал

„Музиката е енергия“ е мотото на 32-ия новогодишен музикален фестивал, който ще се проведе от 5 декември до 1 януари в НДК. Той се посвещава на 70-а годишнина от рождението на композитора Емил Чакъров. Акцент в Новогодишния музикален фестивал в НДК е симфоничният концерт „Виртуозите“, който ще се състои на 14 декември в зала 1. Солисти са цигуларят..

публикувано на 21.11.18 в 16:20
проф. Ангел Станков

Цигуларят Ангел Станков на 70 с ефектна програма и истории за гостуването на Сарасате в София

Увлекателен разказвач, проф. Ангел Станков е чудесен събеседник. Гостува в сутрешното ни Радиокафе във връзка с поредния концерт, който отбелязва неговата 70-годишнина - на 21 ноември с оркестъра на Музикалната академия. " Точно този е много важен за мен, защото докато бях заместник-ректор на Консерваторията, аз отговарях за този оркестър,..

публикувано на 21.11.18 в 15:00
Лукас Маскиано

Лукас Маскиано ще изнесе серия акустични концерти у нас

Аржентинският музикант Лукас Маскиано ще има поредица от акустични концерти в няколко града на България – София, Пловдив, Бургас, Варна, Козлодуй.  "Преди една година бях в Козлодуй и установихме много добър контакт с публиката, харесахме ги и отново ще се върнем там", разказа той в  предаването "Преди всички". "Ще представя песните, които вече..

публикувано на 21.11.18 в 11:14

Тандемът Теодосий Спасов и Иван Шопов обединиха талант за пореден път в новия проект " InFusion"

На 24-ти ноември в "Пространство 108" в София с концерт ще бъде отбелязана премиерата на най- новия проект на етно- джаз музиканта Теодосий Спасов и Иван Шопов- програминг и китара. InFusion (Вливане) е заглавието, на този истински космополитен и вдъхновен от световното културно многообразие албум.  Особеното в този проект е, че  в записите на всички..

публикувано на 20.11.18 в 16:33

Камен Чанев: „Аз съм обикновен човек, който обича работата си”

Тази вечер е второто представление на „Палячи” – съвместна продукция на Старозагорската опера и цирк „Балкански”. В ролята на Канио гостува Камен Чанев, един от най-забележителните български тенори. След 25 години на оперната сцена, репертоар от над 30 главни роли и успешни спектакли в най-известните оперни театри по света, Камен Чанев..

публикувано на 20.11.18 в 12:15