Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер в Музикалния театър

Варна кани София "Да пее под дъжда"

Сигурно сте гледали онзи прекрасен филм от 50-те години на 20 век "I'm Singing in the Rain" с блестящия Джийн Кели, прекрасната Деби Рейнолдс и Доналд О'Конър - филм, който може веднага да ви направи щастливи, просто ей-така. Същото се получава и с мюзикъла "Да пееш под дъжда", с който Варненският оперен театър гостува в София. Постановката на Борис Панкин бе показана предпремиерно на Великденския фестивал във Варна, после - вече голямата премиера - на международния фестивал "Варненско лято", и после отново и отново. И винаги залите са пълни, и хората излизат след спектакъла щастливи. 


Цялата тази щастлива и слънчева атмосфера донесе в студиото ни и една от дамите в екипа - Лилия Илиева, която гостува в сутрешното ни "Радиокафе". Красива, лъчезарна, непосредствена, талантлива - такава е тя. Родена във Варна, била е на 6, когато майка й малко на шега я завежда на прослушване във Варненската детска опера. Приемат я, и както самата Лилия обясни с усмивка, "там влезеш ли, няма излизане, става ти като дом". На 7 получава първата си роля в спектакъла "Лили на морското дъно", където играя .... "водорасло, част от планктона" (споделено със смях). И продължава да пее, а също и да танцува. Затова може би се чувства толкова добре днес в различни мюзикъли.

Лилия ИлиеваБлагодарна е на всички по пътя й, които са й помагали и са я насочвали. Завършва Музикалната академия в София с оперно пеене в класа на проф. Нико Исаков. Миналата година е една от щастливките, които печелят след конкурс специализация за Дома на Борис Христов в Рим. След това пък печели и първия конкурс за мюзикъл и оперета към Музикалната академия в София, където в журито са Маряна Арсенова и Юли Дамянов, тоест директора и главния диригент на Музикалния театър в София. Явно толкова са я харесали, че веднага й предлагат роля - при това в царицата на оперетите "Царицата на чардаша", където съвсем скоро пак ще може да я види софийската публика.

А в "Да пееш под дъжда" Лилия Илиева има щастието и привилегията да си партнира с Орлин Горанов и Мариян Бачев, "както и целия останал екип прекрасни колеги и приятели като Сребрина Соколова, която играе другата главна героиня, абсолютен контрапункт на моя образ". Всъщност Лилия се превъплъщава в Кати Селдън. Ако искате да я видите и чуете, ако ви се гледа щастлив спектакъл, елате тази вечер в Музикалния театър в София - а преди това чуйте цялото интервю с Лилия Илиева.




 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна