Американският народ ще успее да види данъчните декларации на Тръмп, прогнозира виден конгресмен - демократ

Конгресмен Ерик Суолуел от Демократическата партия (вляво)
Снимка: Ройтерс

Конгресмените - демократи ще получат копие от данъчните декларации на президента Доналд Тръмп, след като те вече контролират Камарата на представителите, съобщи в сряда член на ръководството на Демократическата партия.

"Американският народ ще види неговите данъчни декларации, не заради воайорски интерес, а защото трябва да знае дали той е корумпиран", заяви конгресменът Ерик Суолуел, демократ от Калифорния, в интервю за "Today Show" на телевизия NBC News.

Демократите ще проучват и въпроси като "осребряване на достъпа до Овалния кабинет" и "президентските финансови уплитания зад граница", допълни Суолуел. Неговата партия също така желае да "бъдат запълнени празнините" по отношение на разследването, свързано с Русия, добави той.

Трябва да се има предвид, че Ерик Суолуел е член на ръководния екип на Демократическата партия в Камарата на представителите и е съпредседател на Комитета за демократична политика и комуникации.

Той все пак посочи, че разследванията на президента няма да са основен приоритет на политиките на управленския екип на неговата партия.

Демократите са готови да работят с Тръмп за увеличаване на инфраструктурните разходи и за приемане на закона DREAM Act, който се фокусира върху децата на имигранти, както и за преразглеждане на проверките за огнестрелно оръжие и за намаляване на разходите за лекарства, предписвани с рецепта.

"Това са все области, за които Тръмп заявява през последните две години, че би подкрепил, но републиканците от Конгреса така и не одобриха подобно законодателство", посочи конгресменът - демократ.

Доналд Тръмп побърза да отговори на атаките на Ерик Суолуел, заявявайки посредством туитър, че всякакви нови проучвания ще бъдат загуба на пари на данъкоплатците. Той също така предупреди демократите от Камарата на представителите, че конгресмените-републиканци няма да останат пасивни относно всички тези разследвания. Той също така предложи на републиканците в Сената (които запазиха своето мнозинство след вчерашните избори) да разследват демократите от Долната камара на Конгреса.


Още от категорията

Ръст на британската лира след новината за проектодекларацията за отношенията на ЕС и Великобритания след Брекзит

Британската лира подскочи рязко спрямо останалите валути след новината за одобрената от ЕК проектодекларация за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания след Брекзит. Паундът поскъпна с близо 1% към 7-дневен връх от 1,2927 щатски долара, като в същото време еврото се понижи с 0,65% към 4-дневно дъно около 0,8840 британски лири. Това..

публикувано на 22.11.18 в 13:34

МЕ: България не е уведомена официално от руска страна, че “Турски поток“ ще минава през наша територия

Втората тръба на газопровода "Турски поток" ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Това е определил окончателно "Газпром", съобщи руският вестник "Комерсант" като се позова на свои източници. Българските власти заявиха, че към момента няма официална информация от руската страна. Заместник-енергийният министър Красимир Първанов заяви:..

обновено на 22.11.18 в 13:24

Ново поевтиняване на петрола след ръст на американските складови запаси до едногодишен връх

По време на търговията в четвъртък петролните фючърси се намират под нов натиск от продажби, тъй като инвеститорите продължават да се притесняват относно възможността за подновяване на проблема с дисбаланас между предлагане и търсене. Допълнителен повод за тези опасения дадоха данни на Енергийната информационна администрация (EIA), според..

публикувано на 22.11.18 в 12:30

Стабилизация на бизнес нагласите във Франция през ноември

През ноември общото бизнес доверие във Франция остана на относително високото ниво от предходния месец с оглед на подобрение на бизнес нагласите в промишлеността, строителството и търговията на дребно при стабилизация в сектора на услугите и в търговията на едро, показват данни на официалната френска статистика Insee. Индексът, измерващ общия..

публикувано на 22.11.18 в 11:30
Берат Албайрак - финансов министър на Турция

Берат Албайрак: Турция ще продължава да опростява данъчните си закони

Турция ще продължи усилията си за опростяване на данъчните закони и няма да прилага нови изключения, освен ако това не се окаже задължително, заяви финансовият министър Берат Албайрак в четвъртък пред бюджетна комисия на парламента на страната. Той също така отбеляза, че затегнатата фискална политика на Турция ще бъде най-големият участник в..

публикувано на 22.11.18 в 11:14

"Фейсбук“ призна, че е поръчала разследване на Джордж Сорос, след като милиардерът критикува компанията

"Фейсбук" призна, че е помолила опозиционна изследователска компания да разследва милиардера Джордж Сорос във връзка с неговите критики на социалната мрежа. В специално изявление, публикувано в сряда късно вечерта, вицепрезидентът на Facebook по обществени комуникации Елиът Шрейдж посочи, че той е отговорен за наемането на компанията Definers..

публикувано на 22.11.18 в 10:49
Питър Наваро

Питър Наваро ще бъде изключен от предстоящите търговски преговори между Доналд Тръмп и Си Цзинпин

Питър Наваро, който е най-висшият търговски съветник на президента на САЩ, ще бъде изключен от предстоящите търговски разговори между Доналд Тръмп и китайския му колега Син Цзинпин, съобщава китайския вестник South China Morning Post. "Наваро няма да присъства на срещата на двамата лидери", заяви през изданието неназован негов източник...

публикувано на 22.11.18 в 10:05