Eмисия новини
от 13.00 часа

Американският народ ще успее да види данъчните декларации на Тръмп, прогнозира виден конгресмен - демократ

Конгресмен Ерик Суолуел от Демократическата партия (вляво)
Снимка: Ройтерс

Конгресмените - демократи ще получат копие от данъчните декларации на президента Доналд Тръмп, след като те вече контролират Камарата на представителите, съобщи в сряда член на ръководството на Демократическата партия.

"Американският народ ще види неговите данъчни декларации, не заради воайорски интерес, а защото трябва да знае дали той е корумпиран", заяви конгресменът Ерик Суолуел, демократ от Калифорния, в интервю за "Today Show" на телевизия NBC News.

Демократите ще проучват и въпроси като "осребряване на достъпа до Овалния кабинет" и "президентските финансови уплитания зад граница", допълни Суолуел. Неговата партия също така желае да "бъдат запълнени празнините" по отношение на разследването, свързано с Русия, добави той.

Трябва да се има предвид, че Ерик Суолуел е член на ръководния екип на Демократическата партия в Камарата на представителите и е съпредседател на Комитета за демократична политика и комуникации.

Той все пак посочи, че разследванията на президента няма да са основен приоритет на политиките на управленския екип на неговата партия.

Демократите са готови да работят с Тръмп за увеличаване на инфраструктурните разходи и за приемане на закона DREAM Act, който се фокусира върху децата на имигранти, както и за преразглеждане на проверките за огнестрелно оръжие и за намаляване на разходите за лекарства, предписвани с рецепта.

"Това са все области, за които Тръмп заявява през последните две години, че би подкрепил, но републиканците от Конгреса така и не одобриха подобно законодателство", посочи конгресменът - демократ.

Доналд Тръмп побърза да отговори на атаките на Ерик Суолуел, заявявайки посредством туитър, че всякакви нови проучвания ще бъдат загуба на пари на данъкоплатците. Той също така предупреди демократите от Камарата на представителите, че конгресмените-републиканци няма да останат пасивни относно всички тези разследвания. Той също така предложи на републиканците в Сената (които запазиха своето мнозинство след вчерашните избори) да разследват демократите от Долната камара на Конгреса.


Още от