Eмисия новини
от 17.00 часа

Флойд Мейуедър отрече, че ще се бие в Япония

Мейуедър отрече, че ще се бие срещу Нацука.
Снимка: БТА

Бившият световен шампион в пет теглови категории Флойд Мейуедър използва социалните медии, за да отрече информацията, че ще се бие с кикбоксьора Теншин Нацукава на 31 декември в Япония в Токио.

“ Сега, след като се прибрах у дома в САЩ след дълго и разочароващо пътуване до Токио, имам време да се обърна към вас, моите фенове и медиите във връзка с предстоящото събитие на 31 декември, което беше обявено наскоро", написа Мейуедър.

“ Преди всичко, искам да изясня, че аз, Флойд Майуедър, никога не съм давал съгласието си за официална среща с Теншин Насукава. Всъщност (с цялото ми уважение) никога не бях чувал за него до това пътуване до Япония. В крайна сметка, Бях помолен да участвам в 9-минутен демонстративен двубой от 3 по рунда срещу противник, избран от Rizen Fighting Federation.

Първоначално Брент Джонсън от One Entertainment ме осведоми, че това ще бъде демонстративен двубой пред малка група богати зрители срещу много солдино възнаграждение. Това събитие трбяваше да бъде представно като „Специална битка“ само с развлекателна цел, без каквото и да е намерение да бъде представено в официална карта, или да бъде излъчено от който и да е телевизионен канал в света.

След като пристигнах на пресконференцията, моят екип и аз бяхме напълно изненадани от новото направление на това събитие и трябваше незабавно да го прекратим. Искам искрено да се извиня на феновете си за подвеждащата информация, обявена по време на тази пресконференция, и мога да ви уверя, че и аз бях държан в пълно неведение от споразуменията, направени без моето съгласие и одобрение.

Заради няколкото фенове сред присъстващите, които пристигнаха за тази пресконференция от цял свят, не се осмелих да вдигна скандал, да отрека всичко, което беше казано, и аз много съжалявам за това. Аз съм пенсиониран боксьор, който изкарва много пари от изявите си, беседите и редките демонстративни битки", добави Мейуедър.

Още от
Даниел Иванов - Аоияма

Аоияма допусна загуба в Токио

публикувано на 23.05.19 в 12:30