Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа награда в Ню Йорк за талантливия Георги Грозев

| обновено на 08.11.18 в 15:57

16-годишният пловдивски тромпетист стана носител на първа награда от Международния конкурс "Golden Classical Music Awards". Той взе участие в категория “Intermediate” наред с участници от над 26 държави.

Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканен да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите. Той се проведе ден след празника на народните будители, на 2 ноември 2018 г. в световноизвестната Weill Recital Hall в Carnegie Hall - Ню Йорк (САЩ). 

Carnegie Hall е един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света и в него се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално. 

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова - човек, запазил българското в себе си, който е готов винаги да помогне на сънародници в нужда! 

Наградата и участието в гала концерта е голямо признание за таланта на Георги. Възпитаникът на Пенчо Пенчев, от пловдивското музикално училище е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".

Интервюто с Георги Грозев може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна