Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ritmos Negros - музикална симбиоза между африкански и перуански ритми с български привкус

Снимка: http://guitart.bg

Група Ritmos Negros в състав музиканти от Перу, Испания и България излиза на последния си за тази година концерт в City Stage в подлеза на НДК тази вечер. Ritmos Negros изпълнява традиционна афро-перуанска и креолска музика. Довечера ще прозвучат изпълнения от едноименния дебютен албум на групата.
„Имаше един период, в който се чувствах на „вие“ с афро-перуанската музика, защото трябваше да се науча да свиря стилове, които досега не ми се беше случвало. От един момент нататък нещата потръгнаха и ми се струва, че точно сега е моментът, в който групата свири по най-органичен и жизнен начин“, разказа в предаването "Хоризонт до обед" Борис Таслев, един от най-търсените басисти у нас, част от проекта Ritmos Negros.
Креолската музика е базирана върху европейския валс с добавени елементи от региона. Получава се интересна смесица с автентичните местни ритми - обясни Пиеро Епифания. 

Музикалното преживяване в Биг бенда на БНР и в Ritmos Negros е съвсем различно, сподели Арнау Гарофé, който свири на саксофон, кларинет и флейта.

Специален гост на музикалното събитие ще бъде танцьорката Maria Cossa. 

Още за музикалните послания на Ritmos Negros чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени