Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментар на Дмитрий Песков след оставката на US главния прокурор Джеф Сешънс

Кремъл смята, че разследването на Мълър за изборна намеса е проблем на САЩ

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Работата на комисията на специалния прокурор Робърт Мълър, която разследва твърденията за руска намеса в американските президентски избори, е проблем на Вашингтон. Така говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори днес на въпрос дали оставката на главния прокурор на САЩ Джеф Сешънс ще ускори приключването на разследването.

По думите на Песков, произведеното досега от комисията "Мълър"  едва ли може да издържи на сериозна критична оценка. „Други заключения на тази комисия не сме чували. Затова нямаме никакво отношение към това и не бихме искали да имаме“, уточни той.

Същевременно говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова изрази надежда, че „русофобският порив“ и фалшивата история с руската намеса в изборите най-накрая ще приключат. „Има обаче вероятност да започне нов рунд на тези измислици“, посочи Захарова.

Тя каза още, че е време американците да осъзнаят цялата абсурдност на безкрайните и недоказани обвинения срещу Русия за намеса във вътрешните работи на САЩ.

Мария Захарова коментира и обявеното наскоро от Вашингтон намерение да въведе нови санкции срещу Москва заради отравянето във Великобритания на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

„От 2011 г. САЩ са въвеждали срещу Русия 62 пъти различни ограничения и забрани. Времето минава, поводи се намират“, каза тя. И продължи: „За съжаление за САЩ това се превърна в рутинен подход. За съжаление той показва не сила, а слабост. Като цяло – безсилие пред реалните проблеми на САЩ, реалните проблеми с участието на САЩ на международната арена“.

Мария Захарова добави още, че санкциите не плашат Русия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна