Eмисия новини
от 05.00 часа

Напрежение между управляващи и опозиция заради Закона за БНБ

| обновено на 09.11.18 в 10:08
Снимка: БГНЕС

Предложението на парламентарната група на БСП да се удължи срокът за обсъждане на промените в Закона за Българската народна банка между първо и второ четене предизвика напрежение между управляващи и опозиция и доведе до поименна проверка на депутатите. 

Аргументът на Филип Попов от левицата за удължаването на срока беше, че дебатът на първо четене не е бил задълбочен.

Според председателя на правната комисия Данаил Кирилов целта на предложението на БСП е друга:

"Единствената негова цел е да се заобиколи правилника, за да може колегите, които не се регистрираха от БСП, сега да се регистрират", каза Кирилов.

Поименната проверка показа, че в залата присъстват 134 депутати, повече отколкото се регистрираха в началото – 122.

Парламентарният контрол започна с въпроси към заместник министър-председателя Томислав Дончев и външния министър Екатерина Захариева.

12 министри участват в днешния парламентарен контрол, който започна в 9 часа.

Пленарният ден е предвиден единствено за отговори на въпроси на депутати.

Вицепремиерът Томислав Дончев отговаря на въпрос на депутати от ГЕРБ за изпълнение на разпоредби в областта на електронното управление.

Министърът на финансите Владислав Горанов ще разясни българския ангажимент по покриване на част от разходите на Европейския стабилизационен механизъм.

В парламентарния контрол ще участва и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който отговаря на питане за Фонда за лечение на деца и възможности за осигуряване на спешна медицинска помощ.
Още от