Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно заседание за случая с полицаите, обвинени за смъртта на турски рибар

Бургаски районен съд

В Бургаския районен съд ще се проведе поредното заседание, на което четиримата гранични полицаи, обвинени от Турция за смъртта на турски рибар, са призовани да дадат показания. Делото е образувано в изпълнение на съдебна поръчка от турската страна и има за цел да се съберат доказателства в защита на българските гранични служители.

След като преди месец делото беше отложено по искане на адвокатите на граничните полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков, днес се очаква те да дадат показания. Това е част от правото им на защита, обяснява адвокатът на Михаил Цонков - Росен Кожухаров:

"Има възможността ние да представяме нови писмени доказателства. От друга страна съдът ще покани обвиняемите от страна на турския наказателен съд и правораздавателни органи да дадат обяснение по обвинението, което им е повдигнато с внесения обвинителен акт", каза Кожухаров.

Събраните томове с доказателства ще бъдат изпратени на турската страна. Междувременно държавата ни се ангажира да осигури турски адвокат, който да защитава българските гранични полицаи в предстоящото дело в турския наказателен съд в Къркларели.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна