Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Липсваше ни шанс

Снимка: БТА

Старши треньорът на "Лудогорец" Антони Здравков логично беше в минорно настроение след нулевото равенство в Разград срещу АЕК (Ларнака) от турнира Лига Европа: 

"Недостатъчно като резултат, 0:0 естествено, че не ни устройва. Искахме да победим пред собствена публика, да демонстрираме класа. Днес ни липсваше шанса. Не е като да не сме създавали възможности за гол", заяви наставникът след срещата.

"АЕК (Ларнака) ни затрудни максимално при изнасяне на топката, правеха много успешно висока преса. Така ни спираха атаките и това допирнесе и за по-бавната игра като цяло. Определено липсата на шанс ни попречи да вкараме гол, защото тези футболисти са доказали, че са добри и могат да вкарват. Така че шансът е единствената причина.

И сега да започваше мача, не бих направил промени в стартовите 11. Убеден бях, че тези хора ще спечелят мача.
Да, липсват резултати в Лига Европа, но пък не ни липсват в българското пърнвенство. Кипърците имат голям брой чужденци, които са добри футболисти. Двете неща- мачовете в Европа и тези в България, са несъпоставими. Не съм съгласен, че съм направил късни смени. Това е ваше мнение, аз вярвах, че титулярите можеха да вкарват. Относно другия мач беше очаквано Леверкузен да спечели. Последните два мача не са за чест и слава, а за удоволствие, а и за хората, които ще дойдат на стадиона. Смятам, че отбора няма какво да се променя", продължи Здравков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна