Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Буковски от клуб "Милениум": Има предпоставки за политическа криза

Снимка: millenniumclub.org

„Нашето поколение определено носи до голяма степен потенциала за това да се осъществят ефективни промени. Умишлено не сме канили нито партийни структури, нито младежки организации на партийни структури. Търсим чистия поглед, необременен от идеологии. Влизането във властта, ако бъде самоцел, то е обречено на провал", заяви в предаването „Преди всички“ Калоян Буковски от клуб „Милениум“. Утре младите хора от клуба организират кръгла маса за новите приоритети пред България.

Основната пречка за това да има наказателна отговорност за определени действия е ниското ниво на обществена заинтересованост, смята Буковски. Според него има предпоставки за политическа криза. Той е категоричен, че оставката на вицепремиера Симеонов е задължителна.

„Напускането на залата или отказ за чекиране в пленарна зала – това не е начинът, по който трябва да се върви. Хората не трябва да толерират това поведение от народни представители“, коментира той.

Калоян Буковски посочи, че предложенията, които ще бъдат представени на утрешната кръгла маса, са в различни сфери – образование, култура, икономика и финанси. Ще има интересна дискусия за българите зад граница, добави той.

За участие в събитието са поканени надпартийни фигури, като президента Росен Плевнелиев, омбудсмана Мая Манолова и бившия вицепремиер Николай Василев.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна