Цирк "Балкански" в парк "Възраждане" показва спектакъл, на който ще кажете "Уау"

От днес до 2 декември Академичният цирк Балкански гостува в София. Атракцията е разположен в обичайно място - Зона Б 5, парк "Възраждане".

„След като постоянния цирк изгоря, в София по това време на годината на добра площадка рядко гостуват трупи с това изкуство. Обикновено идват малки циркове и се установяват временно в междублокови пространства – каза в ефира на Радио София Александър Балкански-младши – артистичен директор на най-големия цирк на Балканския полуостров. – Сред изграждането на парк Възраждане има площадка, която е отговаря на изискванията и цирково шапито може да гостува и зимата.

Спектакълът “УАУ” пожъна голям успех в тазгодишното ни турне. То започна от София и сега, на финала е малко по-различен.“

В програмата участват артисти от 5 държави с изключителни номера, представени от гости от Италия, Русия, Колумбия, Украйна и България. Разбира се освен екстремни номера, зрителите ще видят еквилибристика, лазерно шоу, както и най-забавните клоуни в Европа. Българското участие е от Велизара и Николай Балкански /с два рекорда Гинес/и Кристина Костова.

Циркът този път подкрепя образованието на децата и сигурността на средата, в която те живеят – допълни Александър Балкански.

От всеки закупен билет за представленията в София цирк Балкански дарява 1 лв. на УНИЦЕФ.

Към почитателите на оперното изкуство Александър Балкански-младши отправи покана за спектакъла „Палячи“ от Руджеро Леонкавало, под купола на цирк „Балкански“ на 19 и 20 ноември – нещо, което се прави за пръв път в България и за трети път в света.

Чуйте повече в разговора на Гергана Пейкова с Александър Балкански-младши.
Още от категорията

Нова поредица и книга за Фройд

Четири фундаментални теоретични текста от Зигмунд Фройд бяха представена тази седмица в НБУ. Те са част от книгата „Четири основни текста“, издадена от Антоанета Колева. Съставител и автор на послеслова към книгата, озаглавен „За болката, която е и психична“ е Давид Иерохам. Това е книга номер 1 от новата поредица „Теоретични пространства“...

публикувано на 22.11.18 в 13:36

„По шевиците ще ги познаете“ – пъстра изложба от фондовете на четири български музея

Залите на Регионалния етнографски музей в Пловдив грейнаха в традиционните цветове на българските шевици. Причудливите на пръв поглед геометрични фигури, флорални и животински мотиви всъщност се подчиняват на строга система и разкриват огромното богатство и разнообразие на изящните бродерии, сътворени от сръчните ръце на българката. Изложбата..

публикувано на 22.11.18 в 11:51

Луксозно издание на Рибния буквар с осъвременен текст се появи на пазара у нас

Сдружение "Българска история", подкрепено от фондация „Българска памет“, пуска на пазара луксозно издание на „Буквар с различни поучения“, познато като „Рибния буквар“ на доктор Петър Берон.  То е посветено на 220-годишнината от рождението на именития българин, която ще отбележим през 2019 г. Марио Мишев от сдружението сподели за..

публикувано на 22.11.18 в 11:18

В "Апарт" бодра смяна таланти влиза в ролите на бележити български режисьори и актьори

Документалният спектакъл "Апарт" (режисьорски дебют на Илко Ганев) ще видят премиерно зрителите на Театър Азарян на 29 ноември в рамките на Международния театрален фестивал-лаборатория NEDRAma-international , който ще се състои от 25 до 30 ноември т.г. Представлението борави със средствата на пърформанса и въздейства като арт инсталация...

публикувано на 22.11.18 в 10:40

Изложба „Япония. Изкуството сега“

Колекцията под това заглавие: „Япония. Изкуството сега“ е наистина една възможност човек да обогати не само представите, но и сетивата си за това с какви интересни възможности и находки създават изкуството си японските художници. Става дума за изложбата, която се показва в Регионален исторически музей – София и включва живопис, графика, скулптура,..

публикувано на 22.11.18 в 09:45

Накъде в София

Музика Проф. Симеон Щерев ще отбележи своята 75-годишнина с концерт в Първо студио на БНР. Популярен в музикалната гилдия с творческия псевдоним Банана, Щерев е свирил на една сцена с Чък Къриа, Мейнард Фергюсън, Алберт Мангелсдорф, Кени Уилър и други водещи джаз музиканти. Той е педагог и композитор, автор на джазова, филмова и театрална..

публикувано на 22.11.18 в 09:25

Откриха тазгодишното издание на „Банско филм фест“

Вдъхновителят и основател на Международния фестивал за планинарско кино „Банско филм фест“ Петър Атанасов беше удостоен посмъртно със званието „Потечен гражданин“ на Банско. Тази вечер тържествено беше открито 18-ото издание на културното събитие без аналог в Югоизточна Европа. Решението беше гласувано единодушно на тържествена сесия..

публикувано на 21.11.18 в 21:57