Eмисия новини
от 08.00 часа

Цирк "Балкански" в парк "Възраждане" показва спектакъл, на който ще кажете "Уау"

От днес до 2 декември Академичният цирк Балкански гостува в София. Атракцията е разположен в обичайно място - Зона Б 5, парк "Възраждане".

„След като постоянния цирк изгоря, в София по това време на годината на добра площадка рядко гостуват трупи с това изкуство. Обикновено идват малки циркове и се установяват временно в междублокови пространства – каза в ефира на Радио София Александър Балкански-младши – артистичен директор на най-големия цирк на Балканския полуостров. – Сред изграждането на парк Възраждане има площадка, която е отговаря на изискванията и цирково шапито може да гостува и зимата.

Спектакълът “УАУ” пожъна голям успех в тазгодишното ни турне. То започна от София и сега, на финала е малко по-различен.“

В програмата участват артисти от 5 държави с изключителни номера, представени от гости от Италия, Русия, Колумбия, Украйна и България. Разбира се освен екстремни номера, зрителите ще видят еквилибристика, лазерно шоу, както и най-забавните клоуни в Европа. Българското участие е от Велизара и Николай Балкански /с два рекорда Гинес/и Кристина Костова.

Циркът този път подкрепя образованието на децата и сигурността на средата, в която те живеят – допълни Александър Балкански.

От всеки закупен билет за представленията в София цирк Балкански дарява 1 лв. на УНИЦЕФ.

Към почитателите на оперното изкуство Александър Балкански-младши отправи покана за спектакъла „Палячи“ от Руджеро Леонкавало, под купола на цирк „Балкански“ на 19 и 20 ноември – нещо, което се прави за пръв път в България и за трети път в света.

Чуйте повече в разговора на Гергана Пейкова с Александър Балкански-младши.
Още от
Мина Такова

Мина Такова, от любов към театъра

публикувано на 20.04.19 в 08:05