Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

400 нови линейки за Спешната помощ в цялата страна

Снимка: БГНЕС

Министерство на здравеопазването очаква до края на следващата година да бъдат закупени общо 400 линейки за Спешната помощ в цялата страна. Това обяви по време на парламентарния контрол здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че първите автомобили ще бъдат доставени в началото на следващата година:

Министерство на здравеопазването очаква до края на следващата година да бъдат закупени общо 400 линейки за Спешната помощ в цялата страна. Това обяви по време на парламентарния контрол здравният министър Кирил Ананиев.  Той уточни, че първите автомобили ще бъдат доставени в началото на следващата година:

"Що се отнася до високо-проходимите и четири по четири линейки, в момента сме обявили процедурата за провеждането на съответния търг и очакваме да има кандидати, които да участват в тази процедура", каза Ананиев.

От парламентарната трибуна министър Кирил  Ананиев отново защити предложението за преминаване на Фонда за лечение на деца към здравната каса.Той посочи, че средствата, които държавата отпуска на фонда няма да бъдат използвани от касата за други цели.

Структурната промяна е записана в закона за бюджета на 2019-та година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна