Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"А сега накъде... младите в музиката" във Враца и Мездра

Илона Иванова
Снимка: Иван Русланов

На 12 и 13 ноември български артисти и диригенти ще представят концерт спектакъла "А сега накъде... младите в Музиката" пред публика във Враца и Мездра. Младата певица Илона Иванова си е поставила амбициозната задача да покаже, че в България има млади хора, които се занимават с мюзикъл и оперета и могат да се привлекат още хора към този вид изкуство - както музиканти, така и публика.

Илона Иванова е родена в Мездра, където завършва средното си образование. Творческият ѝ път преминава първо през различни музикални школи, разказа самата тя в интервю за предаването "Хоризонт за вас".

В концерт спектакъла "А сега накъде... младите в Музиката" са включени откъси от шест музикално-сценични произведения, създадени през последните 10 години от съвременни български автори и композитори - Румен Бояджиев-син, Емелина Горчева, Марио Балтаджиев и Минко Ламбов. Либретата са на Венелин Методиев, Йоана Мирчева, Иван Ангелов и Ана Топалова. Публиката ще има възможността да чуе съвременните български творби в жанра на мюзикъла и оперетата, изпълнени от младото поколение български артисти и диригенти. Под съпровода на "Симфониета" - Враца ще бъдат изпълнени откъси от "Малката Кибритопродавачка", "Малкият Принц", "Достатъчно", "Аладин", "Грозното Пате", "Рибарят и неговата душа".

"Жанрът на мюзикъла става все по-популярен", отбеляза Илона Иванова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна