Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Ние сме отбор, който винаги намира начин да отвърне

"Манчестър Юнайтед" е отбор, който никога не се предава. Това каза мениджърът Жозе Моуриньо, който даде последните новини около тима преди дербито с "Манчестър Сити" в неделя от 18:30 часа.

"Ние не сме отбор, който се предава. Ние сме отбор, който винаги намира начин да отвърне. Понякога успяваме да променим негативния резултат, понякога - не. Но този отбор винаги е имал колективен дух, който да го води в борбата", каза Моуриньо.

"В домакинския мач срещу "Ювентус" не можех да направя промени в нападение, защото на пейката нямахме никакви опитни играчи. Бе много трудно да се справим без Алексис Санчес и без Фелайни. На терена бяха всички здрави и нямах възможност за промени. Но в Торино имах широчина в състава, а когато имаш такива играчи на пейката, това означава, че взимаш точки. Срещу Ювентус точно играчите от пейката ни помогнаха да обърнем хода на мача", обясни португалецът.

"Хубавото след мача с "Ювентус" е, че нямаме нови контузени. Ромелу Лукаку започна тренировки, но ще преценим дали е готов за игра срещу "Манчестър Сити", добави Моуриньо.

Той определи предстоящия мач като специален.

"Срещата със "Сити" е специална, но не заради случилото се през миналата година, а защото е дерби и има по-особен заряд за феновете. Ще се опитаме да извлечем добър резултат. Изиграхме два много тежки мача като гости - срещу "Челси" и срещу "Ювентус" и успяхме да постигнем добри резултати. Представянето ни в тях бе позитивно и ще се опитаме да го повторим, но не трябва да забравяме колко силен отбор е "Сити". Ако направим равен, разликата остава 9 точки. Ако загубим, става 12, така че това не е начинът, по който трябва да гледаме на предстоящата среща. В контекста на сезона този мач би трябвало да е лесен за тях и труден за нас, но аз искам да го разглеждам като отделно събитие. Тогава той ще бъде труден и за тях", каза още Моуриньо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!