Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем нови в отбора на Кипър за мача с България

Ран Бен Шимон направи серозни промени в състава си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седем нови имена включи селекционерът на кипърския национален отбор по футбол Ран Бен Шимон за последните два мача от турнира Лига на Нациите в група 3 на Трета лига. Кипърците посрещат България на 16 ноември на стадион "ГСП" в Никозия и три дни по-късно и Норвегия на същото място. 

Тимът от Острова на Афродита има 4 точки от четирите си мача досега и въпреки, че теоретично може да се бори за първата позиция, то реалната им цел е да не изпаднат в Лига D. Норвегия и България имат по 9 точки и са разделени от един гол по-добър баланс в полза на скандинавците.

Сред новите имена в отбора са младият вратар Андреас Христодулу, който е резерва в АЕК (Ларнака), както и ветеранът от френски произход Венсан Лабан, а също така и още един дебютант - Андреас Каро от ФК "Пафос".

Завръщат се Хараламбос Кириаку от "Аполон" (Лимасол), нападателят на АПОЕЛ (Никозия) Йоргос Ефрем, Андреас Макрис и роденият в Лондон от смесен брак Христос Уилър. Уилър реално е една от изненадите в отбора, защото до момента не е викан, а има едва 7 мача за младежкия отбор на страната. Играе като краен защитник и миналото лято премина от "Аполон" в АЕЛ (Лимасол).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени