Нинова призова кметовете от БСП да не вдигат данъка за старите коли

Снимка: БГНЕС

Да се възстанови ролята на държавата и да се въведе засилено общинско здравеопазване са от начините за съживяване на регионите, това подчерта лидерът на БСП Корлнелия Нинова, която дискутира алтернативния бюджет на БСП с кметове от цялата страна и народни представители на социалистическата партия. Лидерът на БСП призова червените кметове да не вдигат данъка за старите коли и заяви колко важно е съживяването на регионите. "Визия за България" набляга именно на това.

"Защото един от най-големите проблеми на България е все по-задълбочаващото се регионално различие. 80% от болниците са в три града на България. За работната ръка да не говорим – тя е съсредоточена в 4 големи града".

Нинова заяви, че трябва да се намерят резерви заради обърканата правителствена политика в малките населени места. Кметовете призоваха за засилване на държавната политика при формиране на местните бюджети, развитие на здравеопазването в малките населени места и планинските общини.

Свързани новини
Протестът на представители на Националното сдружение на кметове на кметства на 10.10.2018 г.

Борисов се среща с кметове на малки населени места

Очаква се днес да се проведе среща на кметове на малки населени места с премиера Бойко Борисов.  Той ги покани миналата седмица, след като те оповестиха намеренията си да протестират. Насроченият за 10 ноември протест в столицата беше отменен. Днес..

обновено на 12.11.18 в 06:47
Още от категорията

5000 лева таван на обезщетението за емоционални вреди на близки на загинали при катастрофи

Депутатите поставиха лимит от 5000 лева като обезщетение за причинени емоционални вреди на братя, сестри и по-далечни роднини и близки на загинали при катастрофи. Обезщетенията за най-близките роднини ще останат както досега - без ограничения...

обновено на 22.11.18 в 13:37

ЕК одобри проектодекларация за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания

Европейската комисия и преговарящите от британска страна одобриха в четвъртък проект на политическата декларация за бъдещите отношения между Европейския съюз и Обединеното кралство, заяви говорителят на комисията Маргаритис Схинас, цитиран от Ройтерс...

публикувано на 22.11.18 в 13:07
Десислава Радева

Продължава проверката в НСО, съпругата на президента отрича да е била в спрения автомобил

Продължава проверката в Националната служба за охрана, заради случая от вчера, когато полицай спря автомобил на службата, заради неправилна маневра на столичния булевард "Фритьоф Нансен". За момента не е ясно дали шофьорът на колата е санкциониран...

обновено на 22.11.18 в 13:06

Сидеров: Не познавам Марияна Николова, затова не участвахме в гласуването

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обясни, че не познава Марияна Николова, избрана вчера за нов вицепремиер, и затова със съпартийците му не са участвали в гласуването: “Госпожата наистина не я познавам, като политик, все пак това е вицепремиерски пост,..

обновено на 22.11.18 в 12:51
Корнелия Нинова отправи въпроси към премиера заради непоискано полицейско внимание при срещите й в Ямболско

Нинова обвини управляващите в опит за ограничаване на дейността ѝ като политик

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в полицейщина и опит за ограничаване на дейността ѝ като опозиционен политик. Тя разказа, че вчерашните ѝ срещи с жители на Ямбол, Болярово и селата Малко и Голямо Шарково са били проведени под..

публикувано на 22.11.18 в 11:21

Германски експерт: Само икономическите връзки мотивират Турция да си сътрудничи с Европа

Във вторник Европейският съд за правата на човека постанови, че задържането на кюрдския политик и бивш съпредседател на Демократичната партия на народите Селяхаттин Демирташ цели да заглуши политическия плурализъм, тъй като той не е имал възможност..

публикувано на 22.11.18 в 09:28
Петрас Аущревичус

Петрас Аущревичус: Русия ни залива с поток от фалшиви новини

Русия води информационна война с Европа, като ни залива с поток от фалшиви новини, каза в интервю за програма „Хоризонт“ на БНР литовският евродепутат от групата на либералите АЛДЕ и член на комисията по външни работи в Европейския парламент Петрас..

публикувано на 22.11.18 в 09:19