Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест с черни балони пред Министерския съвет

| обновено на 10.11.18 в 15:57
Граждани организираха протест пред сградата на Министерски съвет под наслов: Три десетилетия провалени мечти. Протестиращите носят черни балони с надпис „Бюджет 2019г.”
Снимка: БТА

На фона на ембламатични песни на Емил Димитров активисти на движение „Заедно“, чийто лидер е Александър Томов, провеждат протест пред сградата на Министерския съвет. Движението по столичния булевард "Дондуков" беше блокирано за 20 минути от протестиращи. 

Мотото, което обедини хората от Движение "Заедно" беше за промяна на сегашната система на управление на България и за нови европейски доходи.

Протестиращите са изчислили, че 72% от работещите българи имат доходи, които не са достатъчни за издръжката на живота им, а повече от един милион и половина българи живеят на прага на бедността.

С викове "оставка" хората казаха "не" и на бюджета за 2019 година:

"Той е бюджет на продължаващото изоставане реално, а не на някакви решителни стъпки за промяна на статуквото за преобразуване на държавата в нещо по-ново, каза протестиращ.

“Нека кажем, че не може всяка есен българските пенсионери да получават 5% увеличение на пенсиите и 20 % увеличение на парното", коментира друг от присъстващите на протеста. 

Те протестират заради пътя, по който върви България, ниските доходи и пенсиите на хората, както и бюджет 2019 притесняват тези хора.

За да покажат, че той не е пълен със съдържание, ще бъдат спукани и много черни балони.

„Протестираме срещу цялостната политика на управлението на държавата. Това е тъпчене на място. Увеличава се администрацията, а ние нямаме онова ниво на доходи, което е достойно за българите. Все повече и повече липсва млада квалифицирана работна ръка и няма как да имаме преки инвестиции, когато няма кой да работи.

Движението пред Министерски съвет не е затворено.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна