Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд наложи запор на сметки и възбрана над имоти на Миню Стайков

| обновено на 12.11.18 в 20:12
Миню Стайков - в средата
Снимка: БГНЕС

Два месеца след акцията в заводи и офиси на бизнесмена Стайков. Апелативният специализиран съд наложи запор и възбрани на множество имоти, сметки и дружествени дялове на алкохолния бос. Съобщението дойде от специализираната прокуратура, но без подробности за това на каква сума възлизат наложените обезпечителни мерки. 

Стайков, който е собственик на "Винпром Карнобат" и дружеството за производство на брашно "Топаз Мел", е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 млн. лева. Искането за запорите и възбраните е, за да се  обезпечи предвидената в закона конфискация за тези престъпления.
Според спецпрокуратурата, част от многочислената група на Стайков, е и синът му Стайко Стайков, който се издирва.  В ареста с алкохолния бос обаче е Иван Димитров, син на кмета на Карнобат - сочен за собственик на фабрика за нелегални цигари, след разкриването на която, разследващите стигат до Миню Стайков. 
От списъка бизнесмени на прицел на прокуратурата, той е вторият, който не може да се разпорежда с имоти и сметки. Преди това спецсъдът направи това със собствеността на Ветко и Маринела Арабаджиеви, разследвани, докато са неизвестност,  пак за данъчни престъпления и пране на пари. Запори и възбрани чакат и третата бизнес фамилия Николай и Евгения Баневи - задочно обвинени за източването на "Полимери" и в процедура по екстрадиция от Ница.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!