Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шествие на родители на деца с увреждания блокира движението по ул. "Г.С. Раковски"

| обновено на 12.11.18 в 19:59
Протест на майки на деца с увреждания пред Министерски съвет
Снимка: БГНЕС

Протестът на майките на деца с увреждания прерасна в шествие, което тръгна от площада пред Министерския съвет по булевард "Цар Освободител" и улица "Г. С. Раковски", за да стигне до централата на НФСБ  на ""Г. С. Раковски" 134. Движението по улицата бе блокирано за около половин час.

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" и тази вечер получиха подкрепата на десетки граждани с черни знамена. Повече от час протестиращите скандираха "Оставка".

"Проблемът е всеобщ, не е само на майките. Да се стига до там жените и децата да ни оправят държавата. Дотам ли стигнахме, толкова ли сме слаби?", пита мъж, който  подкрепя протеста на майките.

"Валери Симеонов е позор за страната ни. Той няма място в управлението ѝ. Оставка!", каза протестираща майка.

Протестът на майките се сля с този на политическо движение "Възраждане", който започна пред сградата на Министерския съвет час по-рано. Протестиращите се обявиха срещу високите цени на горивата и срещу демографската катастрофа:

"Събира ни това, че това правителство трябва да си подаде оставката! Подиграват се с народа!! Не може в последните 10 години 1 милион човека да напускат държавата. В Сърбия нафтата е 1.40, тук е 2.40, а разликата е сто километра".

Малко преди 20 ч. участниците в протеста се разотидоха, но обещаха да се съберат отново утре, отново в 17:30 ч.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна