Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Димитров е "Мениджър на годината"

Снимка: БТА

Прецедент в конкурса "Мениджър на годината". Носителят на кристалната статуетка за 2018-а година спечели още две от специалните награди. Това е Александър Димитров - управител на една от водещите телекомуникационни компании у нас. Наградите на церемонията в Националната опера връчи президентът Румен Радев.

До крайния етап на конкурса стигнаха 10 ръководители на компании от сферата на информационните и телекомуникационните технологии, съобщенията, транспорта и логистиката, както и добивната промишленост. Наградата е персонална и се връчва за личностните и професионални качества на ръководителите по специална технология, която отсява най-добрия. А той – Александър Димитров, тази година освен кристалната статуетка взе и две от специалните награди, едната от които за проекти в полза на обществото:

"Догодина в света ще има 5 милиарда души, които ще са свързани по някакъв високотехнологичен начин. 2021 ще има 50 милиарда свързани устройства в една екосистема, която ще направи нашия живот по-интересен, по-различен", каза Димитров.

Бъдещето принадлежи на онези ръководители, които успяват да съчетаят науката за мениджмънта с изкуството на лидерството, заяви при връчването на наградата президентът Румен Радев и допълни:

"Държавата е длъжник на българския бизнес по отношение на правила, предсказуемост, законност. Но нека ви напомня, че и българският бизнес е длъжник на нашите граждани по отношение на заплащане."

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени