Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите срещу високите цени на горивата продължават и днес

| обновено на 13.11.18 в 15:29
Снимка: БТА

Протестите срещу високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на застраховката „Гражданска отговорност" продължават и днес в различни градове на страната. Демонстрации са планирани във Варна, Добрич, Хасково, Сливен, Стара Загора, Перник и София.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова гражданите да протестират в рамките на закона.

„Призовавам абсолютно всички протестите да стават съобразно закона, мирно. Да не се влиза в провокации с полицията, да се изпълняват полицейските разпореждания. А ние сме там, за да гарантираме това право на всеки един, който протестира законно“, каза министър Маринов днес в Сливен.

Междувременно едва днес стана ясно, че двама души са били задържани от полицията по време на протестите в неделя на територията на Ловешка област. Единият - защото управлявал кола без книжка, а другият - за хулигански прояви.

Започнаха да се появяват различия между протестиращите. Александър Стамболийски, който е от организаторите на Националните граждански протести, се разграничи от протестните демонстрации, които се организират до края на седмицата в различни градове.

„Това са политически протести, зад които стоят политически партии, като „Възраждане“, „Да, България“. Нашият протест е на 19-и (ноември) от 18,30 ч“

На този етап от „Демократична България“ няма да се включат в гражданските протести срещу цените на горивата и поскъпването на живота, обявиха лидерите на формацията Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!