Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Островът" с Иво Сиромахов и Краси Радков търси отговор на въпросите около емиграцията

Иво Сиромахов и Краси Радков в постановката "Островът"
Снимка: Сатиричен театър

Сценарист и режисьор на пиеса, посветена на идейния сблъсък между емиграцията и оставането в България, ще изпълнят и роли в нея. Това предстои на сцената на Сатиричния театър в София, където ще се играе „Островът“ – текст на Иво Сиромахов, поставен от Съни Сънински. В една от ролите ще влезе и популярният актьор Краси Радков.

„Преди всичко (пиесата) е сатира, съвременен поглед, модерна приказка, която се взира в отношенията ни днес“, описа я Сънински в интервю за предаването „12+3“.

Той и Сиромахов ще излязат на сцената, защото чувствата и мислите им като автори и като граждани на България се припокриват.

„Взираме се в един проблем – онази другата България, извън границите, и нашата собствена България. Сблъскваме един емигрант и един българин, който иска да напусне България“, обясни Сънински. В главните роли са Сиромахов и Радков.

Работата по текста на „Островът“ е започнала като идея за акцент върху  въпроса защо напусналите България не се връщат.

„Отвън си мислят, че тези, които са останали тук правят грешните неща. Ние, които останахме, обвиняваме за положението си онези, които ни  изоставиха. Върху този проблем дебатираме и сблъскваме нашите герои“, разказа режисьорът.

Целият разговор с него можете да чуете в прикачения файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени