Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

330 лв. за подаръци по Коледа ще отделят българите, които пазаруват в интернет

Снимка: БГНЕС

330 лв. за подаръци по Коледа ще отделят българите, които пазаруват в интернет. Всеки от тях планира да подготви изненада за около десетина свои близки, показва проучване на популярен потребителски сайт. 

Тази година значителна част от пазаруването по Коледа ще се случва по електронен път или поне така твърдят 70 процента от анкетираните. В сравнение с миналата година хората, които ще купуват подаръци в интернет, ще похарчат със 100 лева повече. По-голямата сума за коледни подаръци е пореден индикатор за повишаването на заетостта и за увеличаването на доходите на населението, смятат авторите на анкетата. За откриването на подходящия подарък над три четвърти от българите ще използват интернет. Остават популярни и акциите на магазините. 

Пазаруването за 15 на сто от потребителите е започнало от средата на октомври. Други 40 процента от потребителите на интернет или около милион и 200 000 души съзнателно изчакват акциите от така наречения "черен петък" в края на ноември. Като цяло обаче 80 процента от хората остават пазаруването за последните дни преди празника.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени