Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интерактивното представление "Да бъдеш или не - Ромео и Жулиета" за пръв път в София

Кадър от представлението "Да бъдеш или не - Ромео и Жулиета"
Снимка: Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен
23-ма души от софийската публика ще могат да станат част от класическата пиеса на Шекспир "Ромео и Жулиета" в интерпретацията на българския режисьор Марий Росен. Постановката на Росен за Драматичния театър в Сливен ще бъде за пръв  път на столична сцена този четвъртък (15.11.18) в "Театро" (ул. "Върбица" 12).

"Представлението е класическа интерпретация на „Ромео и Жулиета“. Няма авангардни жестове, които да смаят гилдията и публиката. То има за цел да запознае една нова публика с тази история. Личната ми цел беше да възродя истинско вълнение от тази пиеса, която познаваме добре", заяви Марий Росен в интервю за предаването "Нещо повече". 

В неговата интерпретация 23-ма "временни артисти" от публиката получават указания и костюми, за да станат част от играта. 

"Отключва се автентична енергия, която не може да бъде прикрита. В момента, в който си на сцената, ти си толкова гол и уязвим, че се събужда автентичната енергия на пиесата. Най-вълнуващите сцени са тези, в които публиката участва. Има една такава сцена, в която всички играят и е фантастично“, вълнува се Росен. 

Желаещите да вземат участие в постановката му е нужно само да купят билети за представлението, което вече е играно многократно в страната и опита е изцяло положителен. 

Целият разговор с Марий Росен можете да чуете в прикачения звуков файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна