Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Славчев: МИР е партията на новото поколение в българската политика

Снимка: Георги Нейков

Политическа партия МИР няма да бъде една от многото, заяви в интервю за предаването "Нещо повече" Симеон Славчев, учредител и инициатор най-новата партия у нас - МИР (Морал, инициативност, родолюбие).

"Това са предимно млади хора със своята експертиза и със своето добро образование, които са подготвени, тъй като по-голямата част имат  и доста голям житейски, и доста голям професионален опит", уточни Славчев, който е общински съветник в Столична община от "Политическа група 5".

"Ние предимно се облягаме на християнските ценности и добродетели, както и на ценностната система на българите", обясни Славчев за избора на горепосочените три понятия за име на партията.


"Много се спекулира с думата и със значението на "патриотизъм", но ние разбираме родолюбието като "граждански патриотизъм". Или това, което наблюдаваме в момента по улицата - тези протести, които тръгнаха отдолу нагоре, защото на хората им писна и излязоха да кажат "стоп", а т.нар. "патриотизъм" не е този, които стои в момента в Министерския съвет". 

"Ние сме партията на новото поколение в българската политика", подчерта Славчев, както и обясни, че редовно взема участие в протестите на майки и родители на деца с увреждания, но не отговори на въпрос дали МИР е партията на гражданските протести".
"Дали МИР ще стане партията, която гражданите ще припознаят - това ще стане във времето. Ние ще се постараем и ще направим всичко възможно всички наши цели да бъдат добре артикулирани в обществото".

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна