Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За десета поредна година Райфайзенбанк организира благотворителната инициатива "Избери, за да помогнеш"

Снимка: архив

За десета поредна година Райфайзенбанк организира благотворителната инициатива "Избери, за да помогнеш". Досега кампанията е подпомогнала 233 социални, образователни и екологични каузи в цялата страна с над 2 700 000 лв.

Приоритет в тазгодишната инициатива ще бъдат проекти с акцент върху наболелите проблеми на обществото, съобщи координаторът на кампанията Руслана Щилянова:

"Здравеопазване - майчино и детско здраве, превенция на хроничните незаразни болести, в социалната сфера подкрепа за деца и възрастни от високорискови социални групи, за култура и образование - реставрация на паметници на културата, опазване на българските традиции и за опазване на околната среда акцентът е опазване и поддържане на екосистемите."

В кампанията ще участват 24 организации, като част от тях ще осъществят своите проекти в малки населени места. Дарения могат да се правят чрез уникалната интернет платформа на инициативата "Избери, за да помогнеш" . Стремежът на организаторите е да развиват благотворителността като морална ценност. Опитът досега показва, че желаещите да помогнат стават повече.

"Индивидуалните дарители даряват по-малко средства от сърце, корпоративните дарители го имат като част от своите политики за социална отговорност, но е хубаво, че всички се обединяваме около каузата да правим историите по-добри."


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна