Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Киномания" стартира тази вечер с "Времето е наше"

„Киномания“ започва тази вечер и продължава до 29 ноември, като прожекциите ще са в София, Пловдив и Варна.
Снимка: БГНЕС

32-рото издание на „Киномания“ се открива тази вечер в зала 1 на НДК с най-новия филм на Петър Попзлатев „Времето е наше“.

„Големите филми преди големите награди“ е мотото на кинофестивала тази година, в който се представят  55 продукции. Прожекциите ще бъдат до края на ноември в  София, Пловдив и Варна.

Програмата ще включва 5 нови български ленти и интересни заглавия от света.

„Сред тях е „Ван Гог пред портите на вечността“ – филм, в който големият актьор Уилям Дефо прави своята блестяща роля“, каза Хермина Азарян, която е сред програматорите на „Киномания“.

"Аз бих откроил няколко заглавия – филмът на Спайк Ли BlacKkKlansman, който според мен е фаворит за номинация за „Оскар“, филмът с Хоакин Финикс и Рууни Мара "Мария Магдалена", който няма да има разпространение по кината в България, филмът за който Робърт Редфорд обяви, че това ще е последната му роля в киното – "Старецът и оръжието". Три съвсем горещи филма от селекцията на фестивала в Сан Себастиан – два от тях са с Жулиет Бинош – "Живот нависоко" и японската продукция "Видение", и филмът "Червено", който представяме благодарение на подкрепата на аржентинското посолство", каза Владимир Трифонов, също от програматорите на „Киномания“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна