Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коя е Невена: мистерията разкриват Петър Попзлатев и Елена Телбис

БНР Новини
Снимка: ndk.bg

„Невена е образ от филма „Времето е наше”, героиня в книга, фикция, но и реалност. Невена е по-доброто „аз” на всеки от нас. Невена е магията, която само киното може да сътвори. Затова отдайте се на магията на киното”, призовава екипът на новия български филм в кампанията „Коя е Невена?”.
С „Времето е наше“ на режисьора Петър Попзлатев се открива 32-то издание на Киномания на 15 ноември от 19.00 ч. в зала 1 на НДК. Филмът е вдъхновен от романа „Разруха“ на Владимир Зарев, който според Попзлатев си остава „най-пълноценният художествен образ на Прехода”, един значим епизод от не толкова отдавнашната българска история. Затова и филмът е за паметта, за уроците на миналото, които не бива да бъдат забравени. Криминалната нишка пък е по мотиви от разкази на Димитър Шумналиев.
Лентата е с впечатляващ актьорски състав - Рушен Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци, Красимир Доков, Ивайло Христов, Светлана Янчева и Валентин Ганев.
Кинорежисьорът Петър Попзлатев и актрисата Елена Телбис разкриха в „Артефир“ мистерията около кампанията за популяризиране на филма „Времето е наше” и ни поканиха на първата прожекция на лентата, посветена на българския преход.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!