Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев: България има нужда от модерна и дееспособна армия

Военните формирования в страната имат Ден на отворените врати

| обновено на 16.11.18 в 11:19
Снимка: БГНЕС
Във Военна академия "Георги Стойков Раковски"  се проведе тържествено събрание-концерт. На него присъстваха президентът Румен Радев, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев. Президентът припомни в словото си славната история на сухопътните войски и каза, че те могат да се гордеят с това, което правят за България въпреки трудностите:
"България има нужда от модерна и дееспособна армия", каза президентът и добави, че този приоритет трябва да стои пред управляващите. Радев отбеляза, че модернизацията не решава всички проблеми на сухопътните ни войски. Той припомни, че недостигът на военни е най-голям именно там, а проблеми има и с оборудването, и със социалния статус на военнослужещите, за което отговаря политическото ръководство. 
Президентът заяви, че остава оптимист, че проблемите ще бъдат решени. За заслуги и за празника бяха наградени военни от сухопътните войски.
Военните формирования в страната обявяват Ден на отворените врати. Поводът е 133-ата годишнина от Сръбско-българската война, която се смята и за началото на най-многобройния вид войски.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!