Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киномания в Пловдив се открива с анимационния филм "Островът на кучетата"

Киномания в Пловдив се открива с анимационния филм „Островът на кучетата“ на режисьора Уес Андерсън. В продукцията звучат гласовете на звезди като Скарлет Йохансон, Харви Кайтел, Бил Мъри и Йоко Оно.

30 филма включва тазгодишното издание на „Киномания в Пловдив“, като откриването на киномаратона е на 16 ноември и ще продължи до края на месеца.

След големитехитове са „Ван Гог: Пред портите на вечността“. В ролята на холандския художник влиза Уилям Дефо.

"Този филм е за един художник и неговото рисуване, както и за тяхната връзка с вечността" – твърди за продукцията режисьорът Джулиън Шнабел, който е и художник, известен със своите живописни платна. Дефо вече има награда от Венеция за най-добър актьор. Очаква се филмът да се добере до номинациите на Оскарите, а нищо чудно и да спечели статуетка.

В афиша на изданието идва най-новият филм със знаменития актьор Робърт Редфорд – „Старецът и оръжието“. Холивудската звезда обяви, че това е последният му филм като актьор. Продукцията представлява забавно криминале за елегантния банков обирджия Форест Тъкър, който е бил действителна личност.

Не е за пренебрегване и новият филм на Паоло Сорентино, озаглавен с краткото местоимение „Те“. Режисьорът вече направи фурор с предишната си продуцкия „Младост“ преди 3 години и сега се готви пак да разбуни духовете с лента, посветена на изключително противоречивата личност на бившия италиански премиер Силвио Берлускони. Няма да припомняме и успеха на „Великата красота“ преди 5 години, който реално спечели „Оскар“, но и тук главната роля е поверена на същия любим актьор на Сорентино – Тони Сервило.

Един от корифеите в съвременната кинорежисура Вим Вендерс ще ни покаже документалния филм: „Папа Франциск: Човек на думата си“. Лентата е по-скоро лично пътуване със Светия отец, отколкото биографичен филм за него.

Прожекциите са в Лъки Дом на киното, а продажбата на билети започва на 9-и ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени