Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер на полуфинал в Лондон след победа над Андерсън

Федерер на полуфинал в Лондон
Снимка: БТА

Роджър Федерер (Швейцария) победи Кевин Андерсън (Южна Африка) с 6:4, 6:3 и се класира за полуфиналите на заключителния турнир по тенис на АТР в Лондон. За шесткратния шампион в престижната надпревара това е 15-о класиране в тази фаза.

Южноафриканецът си бе осигурил още преди този мач място в четворката, където няма да играят другите двама тенисисти в група „Лейтън Хюит“ - Кей Нишикори и Доминик Тийм. На Федерер бе необходим поне един сет, за да не отпадне от полуфиналите.

Швейцарецът завърши на първо място в групата, а Андерсън зае второто място. В събота Федерер ще играе срещу втория от другата група, а южноафриканецът - срещу победителя, който почти сигурно ще бъде сърбинът Новак Джокович.

От другата група „Гуга Кюртен“ сигурен за полуфиналите е лидерът в световната ранглиста Джокович, а за второто място шансове имат и тримата останали тенисисти - Александър Зверев (Германия), Марин Чилич (Хърватия) и Джон Иснър (САЩ). Мачовете днес са Зверев – Иснър от 16 часа, и Джокович – Чилич от 22 ч.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна