Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири държави – един език

БНР Новини
Снимка: Sofialiteraryfest

За шести път през декември ще се състои Софийският международен литературен фестивал, който събира световни и български писатели и ги представя на нашата публика. Тази година фокусът е върху немскоезичната литература и преводите от и на немски език. Мотото на фестивала е „Четири държави – един език“.

Поканени са автори от Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн, както и български писатели, свързани с тези литератури. Освен това, както всяка година, ще има срещи с наши автори, издали през годината нови заглавия. Ще има много съпътстващи събития в разнообразната програма на шестте фестивални дни, но основните срещи ще бъдат отново на Мраморно фоайе в НДК.

Партньори на Асоциация „Българска книга“, организатор на събитието, са Посолството на Федерална република Германия в София, Посолството на Република Австрия, „Гьоте институт-София“, Посолство на Конфедерация Швейцария в София, Княжество Лихтенщайн, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, „Традуки”, фондация „Курт Волф”, Франкфуртски панаир на книгата. Важна е и финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия.

От българска страна фестивалът, както и съпътстващият Панаир на книгата, са подкрепени от Министерство на културата и Софийска община. Двете събития ще се проведат едновременно между 11 и 16 декември в НДК.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени